Historiaa

Oulaisissa on pelattu shakkia jo ennen sotia esimerkiksi Lottakahvilassa. Kahvila sijaitsi Oulaistenkadun ja rautatien kulmassa Pyhäjoen rannalla R-kioskia ja Meijän Kirppistä vastapäätä. Näin on kertonut Martti Härö, joka mainitsi harrastaneensa nuorena shakin pelaamista.

Vuonna 1944 Oulaisiin tuli apteekkariksi Edgar Lindroos, toinen suomalainen shakkimestari Anatoli Tschepurnoffin jälkeen. Lindroosin aika kesti vuoteen 1974 saakka. Kerho toimi sitten Lindroosin lahjoittamien shakkivälineiden turvin harrastuspohjalla nimellä Oulaisten shakkikerho. Kerho päätettiin rekisteröidä 17.12.1994 samalla nimellä ja perustava kokous pidettiin tuolloin kuntosali Avancian tiloissa.

Vuonna 2002 todettiin, että kerhossa on innokkaita ylivieskalaisia pelaajia ja tuolloin kerhon nimi päätettiin muuttaa ja toiminta-aluetta laajentaa. Oulaistelaiset ja ylivieskalaiset olivat sitä mieltä, että laajempi toiminta-alue antaa suuremman harrastajapohjan. Ylivieskan shakkikerhollakin on perinteitä. Onhan Ylivieskan kerhon kiertopalkinnossa muun muassa nimi Mika Ebeling, joka opiskeluaikanaan voitti kerhon mestaruuden.

Oulaisten shakkikerho ry:stä tuli näin nimenmuutoksella Shakkilaakso ry, jota voidaan pitää Oulaisten ja Ylivieskan yhteisenä shakkikerhona.


Shakki kehittää loogista ajattelua ja oppimisen taitoja!